Fysiotherapie Leiden

Welkom bij onze praktijk voor fysiotherapie in Leiden, waar jouw gezondheid en welzijn centraal staan. Ons team van ervaren en gecertificeerde therapeuten staat klaar om je te helpen bij het verlichten van pijn, herstellen van blessures, en het verbeteren van jouw mobiliteit.

Een behandelplan op maat

Je herstel begint met een uitgebreide intake waarbij je klachten in kaart worden gebracht. 

De fysiotherapeut zal in overleg met jou een persoonlijk behandelplan opstellen dat past bij jouw doelen.

Diensten die onze praktijk aanbied

Bij ons kun je terecht voor de behandeling van de meest uiteenlopende klachten. Ook kun je je revalidatietraject bij ons volgen.

Wij richten ons erop je grondig te onderzoeken en naar je persoonlijke klachtenverhaal te luisteren zodat wij de ware oorzaak van je klacht kunnen achterhalen. 

Preventief advies

Wij richten ons niet alleen op korte termijn doelen of symptoombestrijding, maar willen dat je klachten ook op de lange termijn niet terugkomen. Daarbij hoort ook dat je zelf weet wat je kunt doen als ze wel terugkomen. We voorzien je van preventieve hulpmiddelen zoals leefstijl- en beweegadviezen die je mee naar huis kunt nemen.

Fysiotherapie Groenoord biedt de hier bovenstaande diensten aan. Herken je jezelf niet in de reeds genoemde aandoeningen en klachten? Wij vinden het fijn als je toch contact met ons opneemt. Wij zijn in verschillende aandoeningen gespecialiseerd. En als wij jou niet kunnen helpen kennen wij wel weer iemand die dat wel kan.

Veelgestelde vragen

Voor je eerste afspraak nemen we minstens een half uur de tijd. De fysiotherapeut krijgt tijdens deze afspraak een compleet beeld van jouw klachten en eventuele bijkomende beperkingen. Met een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en door het afnemen van testen kan er een diagnose worden gesteld. Daarna wordt samen met jou een persoonlijk behandelplan gemaakt.

Elke keer als je voor een behandeling komt, wordt gevraagd hoe je actuele klachten zijn. Ook wordt er iedere keer weer gekeken of het herstel nog volgens plan verloopt. De afgesproken behandeling wordt uitgevoerd en indien nodig aangepast. Bij wijzigingen worden deze met je besproken.

Bij ontslag ontvang je een gepersonaliseerd oefenprogramma voor thuis om je gezondheid op het werk te behouden en je revalidatie verder te verbeteren.

Het aantal sessies dat nodig is, varieert sterk afhankelijk van de aard en ernst van je klacht, je herstelvermogen, en de doelstellingen van de behandeling. De fysiotherapeut kan na intake en onderzoek een betere inschatting geven.

In veel gevallen is een verwijzing niet nodig en kun je direct een afspraak maken met een fysiotherapeut.

Dit hangt af van je verzekeringspolis. Veel basisverzekeringen dekken een aantal sessies fysiotherapie, maar voor uitgebreide dekking is vaak een aanvullende verzekering nodig.

Volg het advies en de oefeningen van je fysiotherapeut nauwkeurig op, zorg voor voldoende rust en een gezonde levensstijl, en vermijd activiteiten die je blessure kunnen verergeren.

Dit varieert per persoon en klacht. Sommige mensen voelen zich al na een paar sessies beter, terwijl anderen een langere periode nodig hebben om verbetering te zien.

Wij hebben contracten kunnen afsluiten met alle zorgverzekeraars. In de meeste gevallen wordt jouw behandeling betaald door de zorgverzekeraar uit je aanvullende polis. Bij vragen neem contact op met je zorgverzekeraar.

Een overzicht van onze actuele tarieven kan je hier bekijken

Micaela Egberink
Eigenaresse en (Kinder) Fysiotherapeut

Micaela is ervaren als fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut (MSc), daarnaast gespecialiseerd in sportspecifieke training en coaching.

Afspraak maken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Afspraak maken via Whatsapp